Paupiette van zalm

Ingrediënten:

  • 350 gram zuurkool
  • 1 apppel
  • stuk ananas
  • scheutje apfelcorn
  • scheutje olijfolie
  • 10 transjes verse zalm
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 10 puntjes verse roombrie
  • gemengde salade
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 1½ dl mosterd dressing
  • 4 sneetjes casino brood
Dit gerecht is voor 4 á 6 personen
1 á 2 rolletjes p.p

Naam van het recept: Paupiette van zalm en zuurkool met een zachte mosterd-honing dressing, gegratineerd met roombrie.

Bereidingstijd: +/- 20 minuten
Vissoort: Zalmfilet


Bereidingswijze:
Spoel de zuurkool af onder koud water. Maak deze droog in een keukendoek. Verhit een scheutje olijfolie en bak de zuurkool gedurende 8 minuten op een zacht vuurtje. Snijd ondertussen de appel (met schil) in kleine blokjes samen met de annanas en voeg deze bij de zuurkool. Breng op smaak met een scheutje apfelcorn of appellikeur. Haal de zuurkool uit de pan en laat deze afkoelen. Meng de mosterd met de honing en strijk deze aan een kant over de zalmfilet. Leg een plakje zalmfilet op een stukje plastic folie en vul deze met de zuurkool (ingestreken kant binnenin) en vervolgens oprollen. Leg de rolletjes op een bakplaat en hou ze apart. Roer de dressing los met een staafmixer en giet langzaam de olie erbij. Snijd van het brood kleine dobbelsteentjes en spuit deze in met weinig olijfolie.

Vlak voor het serveren de salade in het midden van de borden aanbrengen en deze besprenkelen met de mosterd-honing dressing. De zalm-zuurkoorolletjes enkele minuten in de oven afbakken op zo’n 200 graden. Dan uit de oven halen en de brie erop leggen. Nogmaals enkele minuten in de oven gratineren.

De brood dobbelsteentjes eveneens enkele minuten in de oven zetten. De zalm op de salade dresseren en met mosterd dressing afwerken. De warme dobbelsteentjes met peper en zout op smaak brengen en deze rondom de zalm verdelen.

Eet smakelijk!

Recept ingestuurd door: Ché van Emmenes.

Dit gerecht is voor 4 á 6 personen
1 á 2 rolletjes p.p

Naam van het recept: Paupiette van zalm en zuurkool met een zachte mosterd-honing dressing, gegratineerd met roombrie
Bereidingstijd: +/- 20 minuten
Vissoort: Zalmfilet

Bereidingswijze:
Spoel de zuurkool af onder koud water. Maak deze droog in een keukendoek. Verhit een scheutje olijfolie en bak de zuurkool gedurende 8 minuten op een zacht vuurtje. Snijd ondertussen de appel (met schil) in kleine blokjes samen met de annanas en voeg deze bij de zuurkool. Breng op smaak met een scheutje apfelcorn of appellikeur. Haal de zuurkool uit de pan en laat deze afkoelen. Meng de mosterd met de honing en strijk deze aan een kant over de zalmfilet. Leg een plakje zalmfilet op een stukje plastic folie en vul deze met de zuurkool (ingestreken kant binnenin) en vervolgens oprollen. Leg de rolletjes op een bakplaat en hou ze apart. Roer de dressing los met een staafmixer en giet langzaam de olie erbij. Snijd van het brood kleine dobbelsteentjes en spuit deze in met weinig olijfolie.

Vlak voor het serveren de salade in het midden van de borden aanbrengen en deze besprenkelen met de mosterd-honing dressing. De zalm-zuurkoorolletjes enkele minuten in de oven afbakken op zo’n 200 graden. Dan uit de oven halen en de brie erop leggen. Nogmaals enkele minuten in de oven gratineren.

De brood dobbelsteentjes eveneens enkele minuten in de oven zetten. De zalm op de salade dresseren en met mosterd dressing afwerken. De warme dobbelsteentjes met peper en zout op smaak brengen en deze rondom de zalm verdelen.

Eet smakelijk!

Recept ingestuurd door: Ché van Emmenes.