Gepocheerde Zalm

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 375 ml visbouillion (van een blokje)
  • 1/2 tl zwarte peper
  • Mespunt nootmuskaat
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2 lenteuitjes
  • 2 eetl. verse peterselie fijngehakt
Dit gerecht is voor +/- 4 personen 

Naam van het recept: Gepocheerde Zalm
Bereidingstijd: +/- 10 minuten
Vissoort: Zalmfilet


Bereidingswijze:
Doe de visbouillion, peper, nootmuskaat, de wijn, lenteuitjes en een beetje zout in een ondiepe pan en laat dit 1 minuut koken. Doe de zalmfilet in deze gekruide visbouillion en kook dit langzaam 8-10 minuten. Houd de vis warm op een bord, bijvoorbeeld in de oven, en kook de bouillion nog 1 minuut. Voeg de peterselie toe. Schep de bouillion over de zalm, garneer met peterselie.

Eet smakelijk!

Dit recept kan ook met forel ipv zalm.

Tip: Lekker met puree, gebakken aardappeltjes of rijst en rauwkost.

Recept ingestuurd door: Mevrouw Reuling uit Wehl.